lauantai 15. syyskuuta 2007

Downunder

[Edit 20.9. lopussa]

Matka on pitkä, niin korkea...on veisu Viskisiepon kun hyvä mallas hujahti alas täällä Downunderissa. Kia Ora siis vaan teille sinne talven kynnyksellä oleville.

Käväisin vihdoin ja viimein paikallisessa viskikaupassa (Whisky Galore) juttelemassa mukavia ja kysymässä tulevista tastingeista. Kaksi tilaisuutta odottaakin ihan kulman takana : G&M CS-tasting ja Hidden Malts.

Tastingiä odotellessa kuitenkin pitää makunystyröitä herätellä viskillä. Kaupasta lähti näin aloittelumielessä mukaan paikallista Milford 10 Y Single Malt viskiä sekä Duncan Taylorin Longmorn 17 Y CS ja sitten vielä vaimolle (tuolle kauniimmalle siepolle) Douglas Lainingin Caol Ila 10 Y Single Cask.

Kauppa oli, ainakin näin suomen Alkoon tottuneelle, oikein mukava kokemus. Viskejä, viskejä ja viskejä. Vain viskejä ja viskiliköörejä. Kuvia myöhemmin, kunhan sattuu kamera mukaan.

Tässä aloitus, lisää myöhemmin...

ps. Myös olutvalikoima kaupoissa on mieltä lämmittävä. Varsinkin maan omista panimoista on löytynyt mitä herkullisimpia vaihtoehtoja. Juomanlaskijalehden jutun perusteella odotin paljon köyhempää valikoimaa. Tähän mennessä ei niitä perus-Suomi-oluita ole juuri ollut ikävä.

[Edit]: Viskiaiheesta sivuun. Juomanlaskija-lehdessä oli aikonaan juttu Uudesta-Seelannista ja muistikuva minulla on, että Christchurchia ei oluen suhteen kamalasti ylistetty. Tähän mennessä löydetty ainakin 1 iso panimo (peruskamaa), 2 pienehköä(monipuolisia, maukkaita) ja yksi mikropanimo(oluet voittaneet palkintoja). Laatu hyvä. Maku hyvä. Ja jos on omat pullot (kanisterit), voi käydä ainakin yhden panimon myymälästä täyttämässä ne ihan vaikkapa viikonloppua varten. Ja "student special" eli 50 litran säiliö maksaa noin 60€. Oi kuin ois taas opiskelija...

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hei sinne toiselle puolelle!

Näissä asioissa ei saisi harrastaa läheistä kanssakäymistä pilkun kanssa, mutta oluttahan pannaan eikä tislata ;-)

Mukava kuulla, että oli jo kaappiinkin löytynyt juotavaa!

Viskisieppo kirjoitti...

Virhe korjattu. Lasillisella Milfordia saattoi olla jotain tekemista ko. virheen kanssa :-)