keskiviikko 26. syyskuuta 2007

Whisky Galore

Raskas työpäivä takana. Ulkona kylmää ja tuulee etelästä. Onneksi seuraava näkymä alkaa lämmittämään mieltäni jo ennenkuin astun sisälle.

Whisky Galore


Kaupan omistaja ja paikallisen viskiklubin vetäjä Michael Fraser Milne on tällä kertaa paikalla. Hyvä niin, sillä hän oli kutsunut minut käväisemään joku päivä juttelemassa kerhosta, tulevista tapahtumista, ja tottakai, ostamaan hyvää mallasta.

Mikäs on Viskisiepon astuessa sisään alkaessa miettimään mikä lämmittäisi näin koleana kevätpäivänä. Valikoima on hyvä ja kattaa koko maailman todella mukavasti. Suomalaista mallasta tosin ei ole, mutta eipä niiden takia täällä ollakkaan.

Esittelen itseni Michaelille ja äkkiäkös kaksi viskinystävää keksii jutunaihetta kun viskikaupassa ollaan. Vertaillaan hiukan Suomen mallaswhiskyseuraa ja Whisky Guildia. Paikallisessa kerhossa on jäseniä noin 300 ja naisia heistä on noin 20 %. Suhde taitaa olla aika sama kuin Suomessa. Kaikkein eniten naisia on paikalla tapahtumissa, kun tarjolla on Islayn maltaita tai on Whisky&Cheese-ilta.

Täällä ei onneksi nuo anniskelusäännöt ei ole ihan niin tiukat kuin Suomessa, joten pian käteeni ilmestyykin jo lasi jossa on viskiä. Ja kohta toinen. Mikäpäs sen mukavampaa, kuin katsella täysiä viskihyllyjä lasi kädessä ja jutella mukavia tämän skotlantilaisen herran kanssa. Ja ennenkuin huomaankaan, olen mainoksen uhri. Pakkohan tuollaisen vieraanvaraisuuden jälkeen on ostaa pieni lämmike kotiin.

Perjantaina olisi tiedossa ilmainen tasting. Lisäksi Whisky&Cheese-ilta tulossa. Lisää raportteja tapahtumien myötä.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Ei yhtään hullumman näköinen viskipuoti! Kateeksi käy, ettei tuossa Munkan ostarilla moista myymälää ole. Alakerran bunkkerialkon valikoima ei ole aivan samassa suhteessa edustava.

Tastingraportteja ja lisäkuvia odotellessa! Näitä on aina kiva katsella ja lukea.