perjantai 23. marraskuuta 2007

Romahduksen estoon BenRomach

Viskisieppo ei ole viime aikoina lennellyt kovinkaan korkealla tai lujaa. Työ on valitettavasti estänyt tappavan tehokkaasti viskihöyryjen nuuhkaisut, ja höyryjen puutteen takia romahdus alkoi pahasti kajastaa horisontissa. Vaan nyt oli aika siepon tehdä manööveri ja suunnistaa perjantaina töiden jälkeen kauppaan BenRomach-tastingiin. Tasting oli taas mukavasti ilmainen, jollei sitten lasketa sitä Berrys´Own Selection, Bladnoch-tislaamon 1992 pullotetta, joka tuli ostettua.

Niin, tastigissä oli tarjolla perus-BenRomach, Organic, Peated ja 21Y -versiot. Todella toisistaan poikkeavia viskejä samasta tislaamosta. Erityisesti Organic lämmitti mieltä mausteisuudellaan ja hienolla vaniljalla. Se on muuten kypsytetty uudessa American Oak -tynnyrissä, sillä muuten ei organic nimitystä ei olisi ollut mahdollista saada.

Samalla tuli udeltua Whisky Galoren Living Cask -projektista. Michaelilla on kaksi pientä tynnyriä (Islay ja Highland) kaupassa, joissa hän "loppukypsyttää" muutaman tislaamon viskit. Aina kun tynnyri alkaa tyhjentyä, hän lisää saman tislaamon viskiä sekaan. Siis kyseessä on edelleen Single Malt, mutta tynnyrin sisältö elää ajan kanssa. Sain maistaa tänään Highland-versiota (17 Y) suoraan tynnyristä, mutta valitettavasti Michael ei suostu kertomaan tislaamoa (sopimusteknisiä syitä). Pitänee uhrautua ja tuoda pullo molempia tynnyreitä tuliaisina koto-Suomeen.

Ei kommentteja: