tiistai 11. marraskuuta 2008

Laidasta laitaan

Tsirp tsirp (vai burb brub, vai hik hik????)! Viskisiepolla on manööverit ihan sekaisin, sillä edellisen kirjoituksen jälkeen on vaikka mitä ihmeellistä omassa mielessä.

Aloitetaan miedoista. VASPin juttuja kirmailee Huvilan Hyvän Tuomaan johdolla kaupoissa (mutta enimmäkseen siis eteläisessä Suomessa valitettavasti). ELMA messuilla oli Mustialan mallasta ja kerrankin ruuhkasuomen (Kehä III sisäpuolisia) asukkaista syrjitään, sillä Mustialan tuotteita saa myös pulloissa, mutta tuolta muualta päin. Hieno homma. Ainakin Tammela ja Forssa on edustettuina mustalla listalla, eikun siis Mustialan listalla. Viskisieppo muistelee kaiholla Mussel Inn -tapausta muuttomatkan varrelta, johon tuota voisi verrata melkein suoraan.

Erittäin mukava (sininen) Ardbeg-tasting Pikkulinnussa. Annebel tosin kiersi "taidokkaasti" pari kysymystä mutta olkoon, sillä Viskisiepon sydämen sulatti 1975 single cask. Samainen viski tosin jäädytti hinnallaan. Pullon hinta liikkuu noin 800€:n paikkeilla, mutta kun ravintolassa törmää 100-150€/4cl hintaan, niin siinä alkaa jo sulat palaa kuin eräällä joka lensi liian lähelle polttavaa aurinkoa.

Tulikin jo onniteltua Porin Old Buck -viskiä hienosta arvostuksesta maailmalta. Mielenkiintoista ollut seurata keskustelua Old Buckin arvioista suomalaisella foorumilla. Kuten makuasioissa monesti käy, ollaan menty laidasta laitaan. Tämän viskin osalta ehkä voimakkaammin kuin yhdenkään muun osalta koskaan aiemmin? Miksiköhän? Siksikö, että se on suomalainen ja ei tule ns. viskialueelta? Kuka tietää. Mutta ottamatta kantaa "subjektiiviseen makuun", niin hieno asia suomalaiselle viskille. Harmi kun pukin pökkimistä ei taida olla kovin laajasti saatavilla? Vai onko?

Mitäpä muuta? Ah, nimimerkki JaRiMin laittama mielenkiintoinen referaatti foorumilla on laittanut Viskisieponkin miettimään viskin tulevaisuutta. Pitäisikö haudata viskiharrastus jo nyt ja siirtyä vaikkapa grapan puoleen? Siinäpä pähkäiltävää tulevaisuuden osalle samalla, kun herautan kurkkuun meille suomalaisille niin rakasta ruista, tosin nestemäisessä muodossa tuolta ison rapakon takaa...

Nyt kun vielä pitkäripainen toimittaisi sen BenRiachin lähikauppaan. Ettei vaan tullut oltua myöhässä, sillä edellinenkin Suomi-pullo (PE) jäi kokematta.

Ei kommentteja: