torstai 22. tammikuuta 2009

Supernopea

Ardbeg julkisti uuden Committee-pullotteen pari päivää sitten. Ai, et ollut kuullut vielä? Älä enää hätäile kauppaan, se meni jo.

Niin, pullot myytiin kuin Metallican liput Suomessa. Viskisieppoa kiinnostaa nyt nähdä, käykö pulloille myös samoin kuin Metallican lipuille, eli onko iso osa kohta myytävänä eri huutokaupoissa netissä ja hinta on kohonnut pilviin. Ja ne jotka sen ostivat sen juotavaksi, miten he ottavat sen vastaan. Kyseessä on "harvinainen" pullo (tavallaan) eli onko se nyt kaikkien mielestä hyvää (lällätellään niille, jotka eivät sitä omista) vai haukutaanko se huonoksi (yritetään tiputtaa myytävien pullojen arvoa), vai miten käy. Ei, Viskisieppo ei pulloa hommannut (ei edes yrittänyt), mutta en yhtään väitä etteikö sitä kiinnostaisi maistaa. Taisi vain tällä kertaa mennä nokan ohi, mutta eipä viski onneksi taida maailmasta loppua.

Aika mielenkiintoista havaita, miten hyvin Ardbeg on onnistunut loppujen lopuksi brändäämään itsensä. Ei kovin moni tislaamo pysty samaan tänä päivänä, vai olisiko Ardbeg jopa ainoa lajissaan. Kyseessähän oli myös mitä ilmeisemmin taas ikämerkitsemätön pullo (kts. edellinen Viskisiepon mielenkäänteet).

Ei kommentteja: