maanantai 26. heinäkuuta 2010

Vastuu maistajalla

Sieppo pyrähti Savoa kohti ja välilasku tuli tehtyä Kuopioon. Ennen reissua tuli otettu yhteyttä Puijon Whiskypeipposiin, josko jokunen peipponen olisi innostunut istahtamaan siepon kanssa hetkeksi iltaa ja turisemaan mukavia. Kiinnosti erityisesti kuulla, miten entisessä kotikaupungissa viskihomma menee ja, totta kai, käydä Pannuhuoneella.

Pari peippoahan sieltä tuli ja kunnon savolaisella lupsakkuudella ottivat siepon vastaan. Eipä juuri tarvinnut miettiä puheenaiheitakaan, kun edessä viskit ja viskiseuralaisia pöydän ympärillä. Oli ilo kuulla, kuinka peipoissa pyörii jo parikymmentä viskeistä kiinnostunutta. Seuran vaikutusta on kuulemma myös Pannuhuoneella tapahtunut viskihyllyn kohennus. Se onkin oikein hyvin onnistunut; valikoima pienentynyt mutta laatu oli parantunut sitten menneiden aikojen. Hyvä näin.

Savolaisen lupsakkuuden takaa alkoi kuitenkin pian löytyä sitä tuttua "kieroa" savolaisuutta. Tällä kertaa vastuu ei siirtynyt kuulijalle, kun savolainen aukaisi suunsa vaan maistaminen jäi vieraan vastuulle kun savolainen maistatti. Eihän siinä mitään jos maistattaa, mutta jostain kumman syystä aika monessa lasissa oli Bowmorea. Jotain kieron savolaista olin havaitseviani noissa valinnoissa, mutta en nyt oikein keksi mitä...;)

Kiitokset Peipoille, jotka olivat paikalla. Oli mukava turista. Toivottavasti näemme taas uudelleen ja viekää viski-innostusta Kuopion suunnalla ylpeästi eteenpäin!

2 kommenttia:

JS kirjoitti...

Kiitos seurasta! Ilmoittele kun tulet taas Savoon, niin jatketaan maistelua. Varmasti tarjotaan muutakin kuin Bowmorea.

Viskisieppo kirjoitti...

Taitaa olla minun vuoro tarjota seuraavalla kerralla jotain. Ja olihan noissa Bowmore-laseissa ihan juotaviakin tapauksia...muistaakseni ;)

Ilmoittelen kyllä jos tulen ja aikataulut antaa periksi. Toivottavasti näemme viimeistään viskitapahtumassa.