keskiviikko 25. elokuuta 2010

Innostusta ja valitusta (UISGE 2011)

Alkuun pienellä painettu huomio: Viskisieppo tarkentaa yhden pienen jutun, että ei tule väärinkäsityksiä tai Viskisieppo saa arvotonta arvostusta. Viskisieppo EI ole mukana UISGE 2011 tapahtuman järjestelytoimikunnassa, joten en siis hehkuta "omaa" tapahtumaa. Lisäksi kaikki info täällä on "huhuja", jollei toisin mainita. Tosin Viskisiepolla on hyvät yhteydet asiasta perillä oleviin, mutta se siitä...

Viskisieppo näki arkaluonteista materiaalia UISGE 2011 -tapahtumaan liittyen, ja wikileaksin esimerkin innoittamana mietti jo hetken julkaista kaiken. Mutta samalla ehkä saisi porttikiellon tapahtumaan (sen ehtii hommata myöhemminkin) , joten pidetään materiaali vielä piilossa. Mutta materiaalin perusteella Viskisieppo odottaa hyvää kattausta ja tapahtumaa Suomen mittakaavassa. Varmasti lisää infoa tulee heti, kun on uutta kerrottavaa ja lupa kertoa. Mutta jos et kerro kenellekään ja pidät tämän meidän välisenä, niin viskejä siellä kuulemma on esillä...

Sitä Viskisieppo ei vaan ymmärrä, miksi tapahtumaa kohtaan on jo nyt negatiivista kommentointia ja vähättelyä? Kerrankin, kun tällainen tapahtuma ollaan saamassa jalkeille ja vielä periaatteessa talkoovoimin, niin ei kelpaa. Tapahtuma, jota tehdään nimen omaan harrastajille ja viskeistä kiinnostuneille. Onko se suomalainen kateus, joka vaivaa? Onko se vaan se perus suomalainen meininki, että aina pitää valittaa? Ei ymmärrä sieppo, ei. Toki Viskisieponkin kannalta tuossa on juttuja, jotka hankaloittaa omaa meininkiä mutta entä sitten! Tietenkään tapahtumaa (mitään, missään, ikinä) ei voi tehdä niin, että se sopisi kaikille tai kaikki kohdat olisi juuri jokaisen mieleen.

Nyt hyvät viskihörhöt. Yhdistetään voimat ja puhalletaan yhteen hiileen. Tapahtuman onnistuminen on myös meidän, vieraiden vastuulla. Ilman vieraita ei ole tapahtumaa! Jos tämä pilataan kyräilyllä ja valittamisella, saadaan seuraavaa viskitapahtumaa odotella sitten hamaan tulevaisuuteen. Sekö sitten palvelee meitä? Sekö parantaa valikoimaa? Kertokaa minulle epäilijät/valittajat, miksi jo nyt epäilette? Ei jätetä tätä ainoaksi tapahtumaksi, ja mitä seuraavilla kerroilla voidaan tehdä paremmin, tehdään se sitten. Ei tämä mikään Whisky Live ole, eikä pidäkään!

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hyvä kirjoitus.

Valitettavan usein yhteinen tekijä näille negatiivisesti asiaan suhtautuville on että kritiikkiä on paljon, mutta osallistumista ja apua vähän.

Joskus kummastuttaa se että miksi viskejä harrastavat ja niistä innostuneet ovat sitten niitä ensimmäisiä varmistelijoita ettei homma vaan kehittyisi tässäkin maassa. Vapaaehtoisesti hommiin paljon aikaa kuluttavaa ihmistä joskus masentaa ja ihmetyttää.

T. JaRiMi

Nimetön kirjoitti...

Paikka on totaalisen väärä, siitä ei pääse mihinkään.
Toinen asia on aika mitätön tarjonta alaa jo pidempään harrastaneille - juu näin kattauksen ennakkoon.

Valitettavasti en näe syytä poikeat paikanpäälle.
Hyvää asiassa oli se, että sisäänpääsymaksua ei ole ja ulkolaisia edustajia on saatu mukaan.

Toivottavasti tilaisuus onnistuu järjestäjien haluamalla tavalla. Eli saadaan uusia jäseniä, vaikka vanhatkaan eivät mahdu nykyisiin tilaisuuksiin esim vuosikokouksiin ei pääse kuin muutaman innokkain ja heidän kaverinsa.

t WhiskyLover

Viskisieppo kirjoitti...

Hei WhiskyLover,

Kiitos palautteesta. Toivoisin kuitenkin, että myös kertoisit miten tilaisuus olisi mielestäsi pitänyt tehdä. Rakentavaa palautetta on aina mukava kuulla, kunhan voi tarjota samalla parannusehdotuksia. Nyt vain haukut tapahtumaa. Miksi?

Miksi paikka on väärä ja mikä olisi oikea paikka?

Tilaisuus ei ole seuran rekrytointitilaisuus, vaan kaikille viskeistä kiinnostuneille avoin tapahtuma. Seura on mukana järjestämässä tilaisuutta yhdessä maahantuojien ja Gallows Birdin kanssa.

Valikoimaan liittyen. Voin vain todeta, että tilaisuudessa on mukana viskejä, joita ei ole ennen Suomessa nähty. Toki jos maailmalla paljon kiertää niin noita on ollut mahdollista maistaa. On hyvä suhteuttaa tilaisuus myös Suomen mittakaavaan.

Pitää myös muistaa, että tällaista tapahtumaa ei ole koskaan ennen ollut Suomessa. Tämän vuoden pohjalta on varmasti hieno mahdollisuus kehittää tilaisuutta paremmaksi.

Olen pahoillani, jos et ole päässyt joihinkin seuran tapahtumiin, olet siis seuran jäsen. Varmasti hallitus mielellään ottaa asiallista palautetta vastaan toiminnan kehittämiseksi. Sen voin kuitenkin sanoa, että tasting-tapahtumiin ilmoittautumisissa ei suosita ketään, vaan ilmoittautuminen alkaa aina kaikilla samaan aikaan. Osa jäsenistä on valitettavasti ehtinyt ilmoittautua ennen sinua. Olen itsekin jäänyt usean tilaisuuden ulkopuolelle, koska olen ollut liian hidas mutta en silti koe joutuneeni kohdelluksi väärin.

Ystävällisin terveisin,
Viskisieppo

Viskisieppo kirjoitti...

Hei uudelleen WhiskyLover,

Virtuaalisessa Viskifoorumissa on tapahtumalle oma ketju. Voit kertoa näkemyksesi myös siellä ja keskustella laajemmin miksi koet tilaisuuden huonosti tehdyksi ja miten sitä voidaan parantaa ensi vuonna.

Siellä palautteesi varmasti voidaan huomioida paremmin kuin blogissani, varsinkin kun kommenttisi tuli hiukan vanhempaan tekstiini.

http://www.viskikaappi.net/yabb2/YaBB.pl?num=1275128750/

Terveisin,
Viskisieppo

Whisky kirjoitti...

Jätän itse tilaisuuden kommentoimatta, mutta haluan oikaista väärinkäsityksen siitä, etteikö seuran vuosikokouksiin voisi tulla paikalle jokainen halukas seuran jäsen.

Vuosikokouksen osanottajamäärää ei ole koskaan rajattu, eikä sitä yhdistyslain mukaan voidakaan rajata, vaan tervetulleita ovat kaikki jäsenet eikä minkäänlaista ilmoittamisvelvollisuutta ole siitä pääseekö paikalle vai ei.

Totta on tosin se puoli, että kokouksen jälkeiset tastingit ovat usein olleet hyvin suosittuja. Tähän asti tosin kaikki halukkaat ovat myös tastingiin mahtuneet.

Nimetön kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoinen blogi