sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Sieppo Speyside-kierroksella 1/4

Suomen Mallaswhiskyseura järjesti pienimuotoisen reissun Speysidelle, Skotlantiin, ja Viskisiepolla oli ilo olla mukana reissulla. Lisäksi joku (ei hajuakaan kuka) aikoinaan sanoi Siepolle, että ei voi olla viskiharrastaja, jos ei ole käynyt viskin syntysijoilla. No, nyt sitten sekin puute tuli korjattua vaikka itseni harrastajaksi olenkin laskenut...

Matka alkoi Siepon osalta keskiviikkoa 8.9.2010 kun hypättiin KLM:n lennolle Amsterdamiin, josta matkan oli tarkoitus jatkua kohti Aberdeenia. Aberdeenissa puolestaan piti odottaa minibussi, joka veisi kaikki matkalaiset lopulta majapaikkaamme. Aina kuitenkaan tarina ei mene kuten on suunniteltu, vaan koneessa ilmeni pientä vikaa takaovessa, minkä takia pääsimme matkaan noin 45 min. aikataulusta jäljessä. Tämä puolestaan johti siihen, että emme ehtineet jatkolennolle, joten edessä oli kuuden tunnin odotus Amsterdamissa. Onneksi(?) asiaa ei joutunut kärsimään yksin, vaan aika meni huomattavasti mukavammin muutaman muun matkaseuralaisen kanssa jutellessa ja pubissa istuen. Erityinen kiitos heille seurasta!

Meidän istuessa Amsterdamissa, osa porukasta etsi meille kuumeisesti uutta kohtuuhintaista tilausajoa illalle. Sellainen onneksi löytyikin, mutta palataan siihen myöhemmin. Kun bussi oli hommattu, jo perillä olleet pääsivät matkan ensimmäiseen tastingiin ja illalliselle. Meiltä tuo ensimmäisen illan kuuden viskin setti jäi kokematta, mutta saisimme pikakertauksen seuraavana päivänä.

Lopulta mini-seurueemme (6 hlö) oli lopulta Aberdeenissa ja kymmeneltä illalla bussimme saapuikin paikalle. Matka saikin uutta vivahdetta huomatessamme, että kuskimme käytti kaksia kyynärsauvoja ja liikkuminen oli "kohtalaisen" verkkaista. Ajamiseen jalat eivät näyttäneet vaikuttavan (onneksi), mutta silti oli hyvä hermojen kannalta ne muutamat pubissa nautitut alet ja bitterit. Lopulta vähän ennen puoltayötä saavuimme majapaikkaamme. Äkkiä matkalaukku auki, pari perusviskiä baarista ja nukkumaan. Nukahtaminen tosin venähti, sillä Viskisieppo jakoi huoneen kahden muun matkalaisen kanssa, niin eihän siinä selvinnyt ilman hauskaa jutustelua, olutta ja viskiä. Kovasti varoittelivat sieppoa mahdollisesta metelistä yöllä, mutta eihän heistä lähtenyt juuri pihaustakaan koko aikana. Enemmän kolinaa taisi tulla nummilla käyskentelevistä kummituksista.

Huomenna alkaisi lopulta varsinainen reissu...

Maistetut viskit: - (ei hyvä alku, ei)

Ei kommentteja: