perjantai 11. helmikuuta 2011

UISGEn jälkimakua

UISGE 2011 on puolessa välissä, mutta valitettavasti Viskisiepon osalta ohi. Perjantaina ei ole mahdollisuus mennä paikalle, joten Viskisiepon raportti omalta kohdalta sisältää vain fiilistelyä torstain osalta.

Päällimmäisenä mielessä on vain yksi sana: KIITOS!

Torstaina homma toimi lähes täydellisesti. Lähes osioon palataan myöhemmin, mutta kokonaisuus oli todella toimiva juttu. Haluaisin kiittää jokaista tapahtumaa tekemässä ollutta nimeltä, mutta varmasti joku nimi jäisi mainitsematta joten en ala isommin nimiä mainita. Pari mainintaa kuitenkin. Iso kiitos paikalle eli Gallows Birdille ja koko henkilökunnalle. Puitteiden tarjoaminen Suomen ensimmäiselle viskitapahtumalle oli iso kulttuuriteko koko Suomen viskikulttuurille. Toinen kiitos tapahtuman järjestelytoimikunnalle, emme varmasti voi ymmärtää mitä kaikkea olette joutuneet tekemään tapahtuman eteen ja kaikki vapaaehtoisvoimin. Taustoihin palataan myöhemmin ja toivon mukaan Viskisieppo pääsee valottamaan myöhemmin mitä kaikkea kulisseissa on tapahtunut. Kolmas kiitos maahantuojille yms. toimijoille. Ilman teidän tuotteitanne ja tuomianne vieraita tapahtumaa ei tietenkään olisi voinut olla.

Torstaina väkeä oli paikalla todella mukavasti ja UISGE bussikin oli kuulemma molemmilla kerroilla kivasti lähes täynnä. Nyt paikalla oli hyvä määrä porukkaa, eikä paikka missään vaiheessa tuntunut liian ahtaalta. Lisääkin olisi Viskisiepon puolesta mahtunut. Toivottavasti perjantaina on yhtä hieno, rento ja yhteenkuuluvuuden tunne kuin torstaina. Huhun mukaan paikalla olisi käynyt noin 400 vierasta.

Viskien hinnat oli loistavasti painettu todella hyvälle tasolle, joka mahdollisti monien uusien ja hiukan iäkkäämpien ja harvinaisempien viskien maistelun järkevällä budjetilla.

Viskisieppo jututti useita paikalla olleita vieraita ja myöskin heidän kommenttinsa olivat pääasiassa erittäin positiivisia. Pari asiaa kuitenkin nousi esille, kun parannettavaa mietittiin.

Ruoka. Jos paikalla viipyy useamman tunnin, olisi todella hyvä saada tuhdimpaa purtavaa. Kun kuitenkin maistellaan viskejä, voi tyhjä maha tehdä yllätyksiä. Tuollaisia yllätyksiä tosin tilaisuudessa Viskisieppo ei nähnyt yhtään, mutta oma maha kyllä huusi ruokaa kun oli ollut paikalla kutsuvieraustilaisuudesta alkaen.

Narikka. Ymmärrettävästi tuolla sellaista ei ollut mutta moni olisi kaivannut parempaa paikkaa takilleen ja laukulleen.

Myyntipiste. Juomalipuille olisi hyvä olla oma myyjä/myyntipiste. Nyt joutui välistä jonottamaan kauan pelkkiä juomalippuja, kun tiskillä ostettiin muutakin. Tähän liittyy myös lasien pesu. Lasin vaihtoa joutui välistä jonottamaan, vaikka muuten ei ollut ostoaikeissa. Erillinen lasinpesupiste?

Mutta tuon enempää huomautettavaa ei tullut vastaan eikä Viskisiepollakaan ole lisättävää. Ja lopulta nuokin "harmit" olivat aika pieniä, eivätkä ne ainakaan Viskisiepolla pilanneet iltaa ollenkaan.

Viskisieppo antaa tapahtumalle torstain osalta kouluarvosakaksi 9½! Kolme juttua, mutta sen verran pieniä että ei tiputeta liikaa. [edit: alunperin 9+ mutta oli liian ankaralla kädellä arvosteltu].

Tastingeihin Viskisieppo ei osallistunut, joten niitä en käy sen enempää läpi. Joidenkin mielestä niihin varattu aika (1h) oli liian lyhyt, mutta joidenkin mielestä se oli riittävä.

Torstai jo itsessään osoitti, että UISGElle oli tilaus ja on tulevaisuudessakin ja toivottavasti uusi UISGE on jo suunnitteilla. Perjantai tietysti viimeistään näyttää, onko ensi vuonna tapahtuma jossain muualla esim. tilanahtauden takia. Vaikka paikka muuttuisi, harrastajat seuraavat kuitenkin nenäänsä ja löytävät tuoksun avulla paikalle. Eilinen ilta oli osoitus epäilijöille ja tapahtumaa etukäteen valittaneille, että on oma harminne jos ette paikalle vaivautuneet.

Yksi kiitos vielä teille kaikille, jotka olitte torstaina paikalla. Ilman teitä ei tapahtuma olisi ollut niin leppoisa ja miellyttävä kuin se oli. Viskisieppo nautti joka hetkestä ja toivottaa kaikille perjantaina osallistuville mukavaa iltaa.


Thomas Aschan (vas.) Gallows Birdistä luovuttaa
Graeme Dunnetille
tapahtuman parhaan viskin palkinnon
(Auchentoshan Three Woods).


Tupa oli täynnä.


Stewart Laing ja oikealla koko UISGE-
tapahtuman isä Mika Jansson.


Kuvat : Olli Karhu

3 kommenttia:

JaRiMi kirjoitti...

Hyvä juttu, ja kiitoksia!!

PS: Mitähän minun kasvoilleni on tapahtunut tuossa kuvassa..??

Nimetön kirjoitti...

Punainen spotti. Värillisenä tuo kuva olisi ollut vielä karmeampi :)

Saan jossain vaiheessa uusia kuvia, korvaan niillä tuon. Koita kestää...

-Viskisieppo

Viskisieppo kirjoitti...

Kuva, johon JaRiMi viittaa, on nyt poistunut ja tilalla parempi ja edustavampi.