torstai 10. marraskuuta 2011

Kysymys kulttuurista

Viskisiepolla on oma mielikuva suomalaisesta viskikulttuurista. Sieppo ei kuitenkaan halua kertoa omaa näkemystään tällä kertaa, vaan Sieppo haluaa oppia uutta. Laajentaakseen siis omaa suppeaa, putkinäköistä ajatteluaan, Sieppo pyytää nyt apua teiltä lukijat. Eli kysyn ytimekkäästi:

Mitä suomalainen viskikulttuuri sinun mielestäsi on?

Kommentoida voit nimettömänä. Nimettömänä kommentointi on jopa ehkä suotavaa, niin kenenkään toisen mielipide ei ehkä niin helposti ohjaa sinun vastaustasi. Kysymykseenhän ei ole oikeaa tai väärää vastausta, vaan jokaisella meillä on oma mielikuvamme asiasta. Vai onko meillä vielä edes suomalaista viskikulttuuria? Onko meidän vain kopio jostain muualta? Onko mitään piirrettä, joka on suomalaista? Jos ei suomalaisia piirteitä ole, onko se hyvä vai paha asia? Missä mennään? Ja jos kulttuuria on, onko se tärkeilevää, suvaitsevaa, jäykkää, rentoa, snobbailevaa, ... ? Mihin päin mennään ja mihin pitäisi päästä? Sana on vapaa, kerro oma näkemyksesi.

1 kommentti:

JaRiMi kirjoitti...

Pistetäänpä kommettia, niin ei jää aivan tyhjäksi tämäkään ketju. Listataanpa:

1) Suomen Mallaswhiskyseura on edistänyt viskikulttuurin sanomaa maassamme sitten vuoden 1998 - ja muitakin seuroja on ollut olemassa lähes yhtä kauan.SMWS:ssa on jäseniä kohta 400 kpl.

2) Suomesta löytyy useita viskibaareja, joissa on jo yli 10 vuotta ollut huima panostus viskiin valikoimien laajuudessa kuin myös erilaisten järjestettyjen tilaisuuksien muodossa.

3) Suomessa on kaksi viskitislaamoa tätä nykyä.

4) Useampi suomalainen on sijoittanut viskiin, ostamalla osuuden omasta viskitynnyristä.

5) Yhä useampi suomalainen on käynyt Skotlannissa ja Irlannissa tutustumassa viskintekoon.

6) Viskifestivaalitkin on tänne luotu.

7) Vain Suomen markkinoita varten on pullotettu jo useita tynnyreitä, ja näitä erikoisuuksia ostetaan niin paljon, että ne ovat yleensä myyty loppuun muutamassa viikossa.

Näitä kun katsoo, tulee lähinnä itselleni mieleen miettiä miksi joku ajattelisi koskaan ETTEI Suomessa ole viskikulttuuria? (Nimim. käynyt monessa maassa jossa viskikulttuuria ei ole)

T. JaRiMi