tiistai 24. heinäkuuta 2012

Lottien eroja: Three Wood

Mikään ei pysy ennallaan, ei edes vuoden 2011 UISGEn voittaja Auchentoschan Three Wood. Siis ainakaan Siepon mielestä, tosin Siepon makuaistihan on tunnetusti mitä on. Tästäkin huolimatta maistiainen heinäkuussa 2012 ostetusta pullosta herätti epäilyksen. Äkkiä samplen kanssa kaapille ja kaivamaan 2011 UISGEn aikoihin ostettu, tiiviisti suljettu ja arkistoitu maistiainen esille.

UISGEn (2011) aikoihin ostettu kantoi koodia L102304, nyt uudessa maistissa oleva tunnusti etuetiketin takana koodia L112191 (kuten hyvin selvästi kuvasta näkee...).

Uskallan väittää, että uusi pullotus ei olisi välttämättä pärjännyt niin hyvin kuin tuo aikaisempi teki. Aikaisempi on täyteläisempi ja viini on paljon syvempi ja houkuttelevampi. Uudempi on raaemman oloinen, laimeampi ja jopa saippuan tunnetta mukana. Loppumaku on tyhjempi ja pistävämpi. Ei uudempi huono ole ja eivät erot ole mitään kamalan isoja, mutta huomattavia kyllä. Tällä kertaa pisteet vanhemmalle, ja jälleen kerran muistutus siitä, että viski voi muuttua vaikka etiketti on ja pysyy.

Ei kommentteja: