keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Viskihuuruja oluessa - Fuller's No.3


Eilisen Auchentoshanin jälkeen hypätään pitkästä aikaa pois tislatusta tavarasta ja maistetaan miedompaa mallasta. Liian kauas viskistä ei Sieppo kuitenkaan malta lähteä, ja aasinsiltakin on edelliseen juttuun aika käsittämättömän hyvä,  sillä lasissa on Fuller's Brewer's Reserve No.3. Tämä olut on kypsytetty 800 päivää Auchentoshanin tynnyreissä.

Fuller's kuuluu Siepon suosikkipanimoihin, joten on mielenkiintoista maistaa mitä Lowlandin viski  on tuonut tähän versioon. Viskitynnyreissä kypsytetyissä oluissa puolestaan on vastaan tullut välistä loistavia versioita, ja välistä pullotuksia, jotka hävisivät saman tien unholaan. 

Tuoksussa ensimmäinen ajatus Siepolla on "scrumpy cider". Ei oikein toimi oluessa, ja tarkempi miettiminen vie tammen suuntaan. Tuoksu on jopa välistä vallitseva ja latistaa intoa. Mukana myös humalaa ja maltaisuutta. Maku on yllättävän makea, Siepon makuun liikaa. Voimaa oluessa on 9%, ja tällä kertaa sen on mielestäni liikaa. Alkoholin tuoma "makea ote" jyrää ja pienempi prosentti voisi ehkä tehdä oluesta helpommin lähestyttävän (tällä kertaa).

Ja se viski on havaittavissa aivan selkeästi, sillä sehän lukee etiketissä! Mutta tuoksussa ja maussa en viskiä saa kiinni. Tuoksussa sen voisi olettaa olevan tuossa puussa, mutta tietämättä en alkaisi puhua viskistä.

Netin syövereistä olen lukenut hyvin positiivisiakin kommentteja tästä oluesta, mutta Siepolla valitettavasti putoaa viskikypsytetyissä oluissa kategoriaan "yksi pullo riittää".

Ei kommentteja: