sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Möhköfantin lähteillä

Newton, Hawking, A.A. Milne. Vain muutaman nimen mainitakseni niistä suuruuksista, jotka ovat vaikuttaneet nykypäiväämme, ja jotka ovat pyörineet Cambridgen yliopiston alueella.

Valitettavasti älyllinen sivistyneisyys ei ole vaikuttanut ainakaan huiman positiivisesti paikalliseen viskivalikoimaan. Viikon ajan työn ohella katselin paikallisten pubien ja kauppojen valikoimaa, ja viskin osalta tilanne oli kohtalainen pettymys. Pubien valikoima viskeissä oli yllättävän huono (monesti vain yksi singe malt tarjolla), eikä kaupungin paraskaan(?) viskikauppa vakuuttanut. Onko siis todettava, että viski ei kuulu korkeamman tieteen ja taiteen opetuksen läheisyyteen.

Niin, takaisin viskeihin. Kaupungin paras (tietääkseni) viskikauppa Cambridge Wine Merchants sijaitsee King's Collegea vastapäätä King's Parade -kadulla. Valikoimassa noin 200 viskiä. Pääasiassa valikoima on keskittynyt peruspullotuksiin, mutta ehkä jokunen hiukan mukavampikin versio saattaa löytyä. Kauppa ei suostunut lähettämään viskejä postilla Suomeen mutta suostui kyllä pakkaamaan ne ja neuvomaan lähimmän postin. Tällä kertaa ostokset jäivät tekemättä kun (mini)matkalaukku pullisteli jo muutenkin viimeisillään. Ja hyvä näin, Heathrown World of Whiskies -kauppa täyttää kassin paljon tehokkaammin.Kauppa (vasen kuva) ja kaupan viskivalikoima.

Ei kommentteja: