lauantai 21. elokuuta 2010

Ruotsi - Suomi maaottelu

Viskisieppo pyrähti paikallisessa pitkäripaisessa ja pitihän se viskihylly selata läpi. Ei mitään uutta, mutta tuli silti pysähdyttyä ja mietittyä/ihmeteltyä hetki.

Kaiken maailman herkkujen seassa pönöttää kotimainen ja ruotsalainen viski rinnakkain. Eli katsotaanpas hiukan lähemmin missä mennään. Suomalaisen litrahinta lähentelee paria sataa ja ruotsalainen noin 70 € / litra.

Viskisieppo ei ole mikään suuri Teerenpelin viskin ystävä, tosin kuusivuotias alkaa jo olla ihan ok vaikka aiemmat versiot ovat olleet aika, ööh, eh, tuota, sopimattomia (se oli se sana jota etsittiin) Viskisiepon suuhun. Ruotsalainen puolestaan on ikäisekseen (iättömäksi) siepon mielestä oikein onnistunut ja samalla erilainen. Se on yllättävän raikas ja hauska kuusenkerkän tapainen aromi niin tuoksussa kuin maussa on mukava lisä. Viskisieppo ihan oikeasti pitää Mackmyrasta (The 1st Edition). Miten ihmeessä ruotsalainen viski voi olla noin paljon halvempi verrattuna kotimaiseen? Mikään, ei mikään, viskiin liittyvä laadullinen asia selitä tuota. Ei minusta edes mikään "pullojen harvinaisuus" ole ollenkaan perusteltu selitys.

Kauppalehti puolestaan kertoili, että Teerenpeli lähtee valloittamaan maailmaa. Ensimmäinen toimitus ulkomaille on, totta kai, Ruotsiin. Hieno juttu, että vienti alkaa vetää mutta erityisesti kiinnostaa kuulla mikä on hinta ja miten Teerenpeli aikoo kilpailla Mackmyran kanssa Ruotsissa. Jos hinta on alempi kuin Suomessa, herää kysymys miksi. Jos ei, niin mikä silloin on menekki? Ja miten Teerenpeli otetaan vastaan? Vai kiinnostaako koko juttu ollenkaan ketään?

Ainiin. Se maaottelu. Onko voittajaa?

1 kommentti:

Wilhelm Kojac kirjoitti...

Itse pidän enemmän kyllä Teerenpelin 6 yo:sta kuin Mackmyrasta. Kun hinnan ottaa laskuihin mukaan, niin Suomitenu jää todella kauas taakse. Täysin käsittämätön hinta tuupattu Teerenpelipullon kylkeen, ja minä en todellakaan aio ostaa siivun siivua tuota ennen kuin sen hinta normalisoidaan. Kaiken kaikkiaan pisteet menee nyt sitten kuitenkin lahden taa.