keskiviikko 2. helmikuuta 2011

UISGE2011 - infoa

[edit 4.2.2011: lisätty infoa tastingeistä]

UISGE lähenee, joten laitetaan vielä hiukan infoa tapahtumasta. Jos jatkossa vielä jotain uutta tulee, niin varmaan päivitän tätä viestiä. Jos suuria muutoksia tms. tulee, niin sitten uusi juttu. Aikaisemmat jutut löytyy UISGE 2011 -tunnisteen alta.

Päivät ja paikka ovat varmaan jo kaikille syöpyneet verkkokalvoille, mutta vielä kerran:

Gallows Bird 10.-11.2.2011

Tapahtuma pyörii molempina päivinä kello 15.00 - 22.00.

Sisäänpääsymaksua ei siis ole, vaan jokainen saa maistelulasin nimellistä 3€:n panttia vastaan. Bussi yms. kuljetustiedot löytyvät aikaisemmista viesteistä.

Jos tulet kauempaa paikalle, on mahdollista varata huone sopimushintaan Scandic Grand Marina hotellista. Hinta on 75 euroa / yö / 1hlö huone, ja 85 euroa /yö 2 hlöä samassa huoneessa. Muista mainita "UISGE" varauksen yhteydessä.

Viskejä tapahtumassa on reilut sata, ja toki pubin oma olutvalikoima tarjolla. Valikoimassa on mielenkiintoisia viskejä, myös sellaisia joita ei Viskisiepon tietojen mukaan ole ennen ollut Suomessa. Viskien ostaminen tapahtuu tiskiltä ostettavia juomalippuja vastaan.

Lisäksi huhun mukaan Alkon lippulaivamyymälässä olisi joitain erikoisuuksia tapahtuman ajan myynnissä. Mitä, sitä Viskisieppo ei valitettavasti tiedä.

Ruokaakin löytyy pahimpaan nälkään eli omaat eväät voi jättää kotiin.

Paikalla on mukava kattaus ulkomaisia vieraita. Vieraat ovat tavattavissa standeilla ja jokainen heistä myös vetää tastingejä. Myös suomenkielellä löytyy johdatusta viskien ihmeelliseen maailmaan Timo McAaltosen johdolla.

Paikalla ovat siis ainakin:

Alistair Walker (Glendronach/Benriach)
Graeme Dunnet (Morrison-Bowmore)
James Steiner (Whyte & McKay)
Jarkko Nikkanen (Ardbeg)
Judith Wilson (Jameson)
Martin Markvaerdsen (Highland Park)
Michael Belfrage (The Glenlivet)
Ranald Watson (Springbank)
Stewart Laing (Douglas Laing & Co.)
Gordon Muir (http://www.whiskytutor.com)
Timo McAaltonen (SMWS)

Heidän vetämissä tasting-sessioissa voi muuten olla viskejä, joita ei muuten välttämättä ole tarjolla. Viskisieppo ei tiedä kenellä ja mitä, ja parempi niin, ettei heti mene tietty tilaisuus tukkoon. Tosin nämäkin viskit saattavat tulla standeille, jos niitä jää tähteeksi. Molempina päivinä on tiedossa jopa 10 tastingiä, eli ei pitäisi tulla aika pitkäksi. Alla hitusen tarkempaa tietoa aikataulusta (lähde Viskiforum/JaRiMi):
  • Stewart Laing ja James Steiner ovat paikalla vain torstaina, ja molemmat vetävät 2 masterclass-tastingiä tällöin.
  • Judith Wilsonin Irkkutastingin on perjantaina.
  • Jarkko Nikkasen Ardbeg-tilaisuudet (2 kpl) ovat perjantaina.
Tilaisuudessa on myös mahdollista ostaa UISGE-tekstillä varustettuja Glencairn-laseja. Tämä ei ole lasipantin hintaan kuuluva lasi, vaan erikseen ostettava mukava tuliainen kotiin.

Tapahtumassa paljastetaan myös raadin valitsema paras viski. Tästä valinnasta on hieno juttu Smoke on the Waterin blogissa. Viskisiepolla ei tuohon ole juuri lisättävää.

Hyvät viskinystävät. Tehdään yhdessä hieno ja rento tapahtuma, että tulevaisuudessakin voimme nauttia uusista UISGE -tapahtumista. Ja muistakaa myös, että sopu sijaa antaa. Huhujen mukaan paikalle on tulossa reilusti porukkaa!

Kuva: Petri Honkamaa. Käyttö ilman lupaa kielletty
.

Ei kommentteja: