sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Maltainen BBQ

Suomen Mallaswhiskyseuran perinteinen BBQ-iltapäivä oli tänä vuonna 11.6. Perinteitä noudattaen oli tasting, grillisapuskaa ja rentoa yhdessäoloa. Perinteistä poiketen tällä kertaa bourbonit loistivat poissaolollaan ja paikka oli tällä kertaa One Pint pubi Ruoholahdessa. Viskisieppoa hiukan harmitti, että bourbonit oli sysätty (jälleen kerran) sivuun, sillä BBQ ja Bourbon sointuu niin hyvin yhteen. Mutta korvaavat viskit kyllä paikkasivat puutetta oikein maltaisesti.

Iltapäivä alkoi tastingillä. Laseissa pyörähtivät Port Ellen 26yo single cask (50%, Douglas Laing & Co.),Caol Ila 27yo single cask (50% Douglas Laing & Co) ja Ballechin 4th releases (oloroso-sherry matured), 46%, Edradour. Ballechin oli kyllä nyt kohtuuttomassa seurassa ja Viskisiepolla erityisesti Caol Ila toimi mukavasti. Mukavan leppoisan tastingin veti Janssonin Mika.

Sää suosi tapahtumaa mitä loistavimmin. Käytännössä pilvetön taivas ja hellelukemat loivat todella hyvät puitteet grillaamiseen. Grillaamisesta vastasi, kuten ennenkin, Jorma Hintikka. Ja hyvin vastasikin. Perunoita foliossa, erinomaisia katkarapuja, salaatteja ja mehukas pihvi täytti ainakin Viskisiepon mahan siihen malliin, että pyrähdykset tiskille olivat kohtalaisen matalalentoisia. Kiitokset kokille!

Sulattelu menikin sitten mukavasti jutustellen paikalla olleiden jäsenten kanssa. Kiitokset kaikille mukana olleille.

ps. Jos jollakin on hyvää kuvaa sapuskoista, saa vihjaista (hakkis _at_ iki . fi), niin laitan tänne esille.

Ei kommentteja: