torstai 15. syyskuuta 2011

Vanha vastaan uusi

Aina (tai ainakin hyvin usein) puhutaan, miten vanhemmat viskit voittavat nykypäivän tuotokset. Miten tämän päivän tislaamon peruspullote on niin paljon huonompi kuin silloin ennen tehty. Onko aina tilanne näin? Ei aina, onneksi.

Bunnahabhainin perus 12 yo ei ole kuulunut Siepon suosikkeihin, eikä kuulu vieläkään jos puhutaan vanhasta versiosta. Uusi versio, joka ymmärtääkseni julkaistiin vuoden 2010 loppupuolella, herätti kuitenkin mielenkiinnon. Varsinkin, kun korviin kantautui uutisia hyvästä viskistä. Koska nyt molemmat versiot ovat saatavilla samaan aikaan, on jokaisella hyvä mahdollisuus kokeilla rinnakkain miten peruspullotteet voivat vaihtua kesken matkan.

Onneksi Bunnahabhain myös uudisti pullon ulkoasua samalla. Lisäksi uusi XII on suodattamaton, toisin kuin edeltäjänsä. Uusi on myös reilut 6% tuhdimpaa.

Onko noissa kuitenkaan lopulta isoa eroa kun ne laittaa rinnakkain laseihin. ON! Uusi on kuin rintakarvat kasvattanut vanha versio. Jykevämpi, öljyisempi, maukkaampi, viinimäisempi, kaikin puolin parempi kuin vanha kaimansa. Ei kuitenkaan liikaa, sillä edelleen Bunnahabhain on selkeästi Islayn valikoimissa kevyemmästä päästä.

Todella hieno parannus Bunnahabhainilta "perustuotteeseen" samalla, kun monen tislaamon perustuotteet tuntuvat menevän vain alaspäin uudistusten myötä tai ne korvataan mitä ihmeellisimmillä kokeiluilla. Yksinkertaista ja hyvin tehtyä. Piste.

Ei kommentteja: