lauantai 14. huhtikuuta 2007

Bourbon tulee

Bourbon. Viskiä vai ei? Minulle bourbon on aina ollut viskiä ja miksi ei olisi. Erilaistahan se on kuin Single Maltit. Joskus voimakkaampaa, joskus makeampaa, ja aina erilaista kuin mallas.

Vielä muutama vuosi sitten bourbonista pitäminen oli melkein sopimatonta (Suomessa). Jos julkisesti sanoi nauttivansa bourbonin mausta niin aina viitattiin "räyhä-Jackiin", ja naurettiin päälle. Olen silti pitänyt tiukasti pääni ja puolustanut tuota jaloa juomaa. Ja olen siitä saanut kuulla :-)

Mutta katsotaanpa tilannetta tänään. Bourbonin arvostus on noussut kuhisten ihan vuoden sisällä. Jopa muutama paatunut bourbonin vastustajakin on kääntänyt takkinsa. Miksi? Onko bourbon parantunut, vai onko siitä vain tullut yllättäen "sosiaalisesti hyväksyttyä"?
Onko Bourbonista tulossa "muotijuoma" ja mitä samalla tapahtuu mallasviskille? Toivottavasti molemmat hienot juomat saavat arvoisensa arvostuksen viskipiireissä ja miksei yleisestikin. Niin, ja jos jommasta kummasta ei pidä, niin ei tietenkään pakolla...

Ei kommentteja: