torstai 12. helmikuuta 2009

Kierrätystä

Turun sanomissa haastateltiin Mika Heikkistä mm. Old Buck-viskin tiimoilta (juttu). Kaikin puolin hieno juttu. Jutussa oli kuitenkin jotain, joka laittoi Viskisiepon taas lentämään päin lasia(vaikkei mitään uutta sinällään, mutta silti).

"- Suomen ulkopuolelle viskiä ei ole vielä mennyt, mutta varsinkin nettikaupat ovat olleet tosi kiinnostuneita. Kyselyjä on tullut niin Ranskasta, Saksasta kuin Kanadastakin

Heikkinen pitää käsittämättömänä, että vähittäismyyntimonopolin takia maailmalle - ja jopa maailman kautta suomalaisille - on helpompaa myydä viskiä kuin suoraan Suomeen.

- Sehän on ihan älytöntä, että ensin myy ulkomaille, ja sitten suomalaiset ostavat viskin netistä takaisin".

(lähde Turun Sanomat; julkaistu 27.1.2009; viitattu 12.2.2009)

Onko tuossa enää mitään järkeä? Pitää myydä pullo ulkomaille, että saadaan se kierrätettyä takaisin Suomeen. No, tätähän tapahtuu jo tällä hetkellä Suomenlahden yli, mutta silti. Tällainen vähittäismyynnin monopoliko tukee "suosi suomalaista" käsitettä? Tämäkö systeemi ihan oikeasti palvelee kuluttajaa parhaalla mahdollisella tavalla? Tämäkö systeemi tukee suomalaista tuottajaa/tekijää? Suosi lähellä tuotettua menettää hiukan tarkoituksen, jos se tuote pitää kierrättää esim. Saksan kautta kotiin. Hohhoijaa.

Ilo oli kuitenkin lukea Heikkisen ajatuksia ja uskoa tulevaisuuteen sekä hänen asenteestaan. Uskon, ja toivon, että suomalaisella viskillä on pitkä tulevaisuus paljolti hänen ansiostaan. Ilo oli myös lukea rohkeasta, ja periksi antamattomasta, asenteesta ja kokeilun halusta luoda uutta; giniä ja brandyä.

Niin että nyt vain selailemaan verkkokauppojen valikoimia tasaisin väliajoin, josko sitä kautta onnistuisi.

Ainiin. Siellä luki että ko. viskiä saa parista muustakin kuin hänen ravintolastaan. Kertokaa ihmeessä mistä...

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Terve!

Old Buckia sai ainakin Turussa Old Bank nimisestä ladukkaasta olut bubista.

En tiedä onko Old Buckia pullotettu enemmän kuin yhtä versiota, mutta siellä tuota tuli maistettua. Mielenkiintoinen viski kyseessä monessakin suhteessa, mutta maistettuani en suhtaudu siihen aivan varauksetta (joitain häiritseviä makuja löytyi kuten yli puskeva mantelisuus ja olihan viski kovi nuori). mielenkiitoista sitä olisi päästä maistamaan yli 10 vuotiaana.

Nimetön kirjoitti...

Unohdin itseni signeerata tuohon ylempään kommenttiin.

Terveisin Shepherd