lauantai 19. kesäkuuta 2010

Peruskamaa

Viskisieppo lueskelee välistä blogeja maailmaltakin ja seuraa viskikulttuuria. Viime aikoina, en tiedä mistä johtuu, Viskisieppo on taas ollut huomaavinaan viskikulttuuriin hiipivän tuota snobbailua. Onko se lisääntynyt vai satunko siihen kiinnittämään huomiota, mutta kun nyt huomio on kiinnittynyt niin punainen vaate leimahti. Ja hiukan pelkään itsekin siihen syyllistyneeni, joten kokeillaanpa pestä käsiä hiukan.. ;)

Kaikkialla tuntuu törmäävän vain juttuihin vanhemmista viskeistä (kuten mm. siepon G&M juttu hitusen aiemmin, hmph). Kukaan ei tunnu enää välittävän tislaamoiden peruspullotuksista tai arvioivan niitä. Tuntuu, että ihan kun kaikki olisi ollut aina ennen paremmin tai ettei nykyään saa kelvollista peruskamaa tai että "katsokaa, mä juon nyt näin ja näin vanhaa".

Siispä kaapille ja kaivetaan käteen Caol Ila 12 y.o., Springbank 10 y.o., Ardbeg 10 y.o ja Clynelish 14 y.o. sekä mielikuvista Balvenien Double Wood.

Mitäpä yhteisiä nimittäjiä noille löytyisi? Peruskamaa tislaamoilta ja kaikki noista kotimaan kaupassa. Ja, Viskisieppo väittää kirkkain silmin, erittäin maistuva kattaus mihin iltaan tahansa. Hieno läpileikkaus siitä, mitä Skotlannin viskiteollisuus tarjoaa tänään. Hinta kohtuullinen, laatu hyvä. Mutta miksi kukaan ei puhu näistä? Siksikö, että ne on kaikilla? Siksikö, että ne eivät ole tarpeeksi hienoja? Siksikö, että niillä ei voi brassailla? Siksikö, että...jne. jne.? Varmasti noiden viskien lisäksi löytyisi iso rivi lisääkin.

Missä siis mennään? Onko tänään siis tarjolla siepoille loistavaa peruskamaa, vai onko kaikki hyvä jo tehty? Joutuuko koko ajan kasvattamaan pullon hintaa, että saa juotavaa?Ja jos tämän päivän peruspullotteet ovat huonoja, niin miksi näin on? Miksi ennen oli kaikki niin paremmin? Vai oliko?

Ei kommentteja: