torstai 27. tammikuuta 2011

Kohta kaikki on vain viskiä...

Eri tyyppisiä viskejä on paljon ja niiden eroavaisuuksia on kuvattu erilaisilla nimikkeillä. Tämä on täysin ymmärrettävää, mutta viime vuosina vanhoja, vakiintuneita nimikkeitä on muutettu ja Viskisiepon mielestä sekavampaan suuntaan.

Ennen oli selkeästi single malt, vatted malt ja blended viskit. Selkeästi kolme eri nimikettä eri lailla tuotetuille viskeille. Nykyään vatted malt on poistunut ja tilalle on tullut blended malt. Siepon mielestä tuo uudistus ei ole onnistunut, helposti blended malt ja blended whisky mielletään samaksi vaikka näin ei ole. Tai sanotaanko, että nuo nimikkeet menevät helposti sekaisin kiireessä.

Nyt irlantilaiset viskit ovat päättäneet myös muuttaa nimikettä. Monelle tuttu "pure pot still" on saanut uuden muodon ja se on "single pot still". Onko tuo irkkuviski nyt siis tislattu yhden kerran vai joka tislaus tehty vain yhdessä pannussa vai miten se nyt menee? Viskisiepon mielestä outo, skotteja matkiva nimike. Vai onko takana vain se puhdas markkinointi taas. Skottilaiset viskit ovat tunnetumpia ja "seksikkäämpiä" kuin irkut, joten laitetaan nimikkeitä samaksi, niin ehkä saadaan ilmainen imagon kohotus.

Niin, onko meillä kohta vain yksi nimike kaikille: "viski". Tuotahan se lopulta on, mitä pullosta saa, mutta palveleeko tuollainen samojen nimikkeiden käyttö lopulta kuluttajaa?

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoinen blogi