lauantai 5. lokakuuta 2013

Takaisinveto

Lokakuussa (Siepon saaman tiedon mukaan) piti tulla Suomessa myyntiin Glengoyne 21 YO. Hieno viski, ja ennen kaikkea etukäteen saadun tiedon mukaan hinnan piti olla erittäin kohdallaan. Hinta tulisi olemaan erittäin hyvä verrattuna muihin Euroopan kauppoihin, ja jopa Itämeren (poraus)lauttojen hintaan. Kerrankin meitäkin hemmoteltaisiin.

Mutta ei, nyt saadun tiedon mukaan tuote on vedetty listalta. Ei tule myyntiin. Miksi? Oliko hinta liian edullinen? Joku, joka tuotteesta saa rahaa, huomasi, että rahaa tuleekin liian vähän. Alko? Maahantuoja? Kuka?

Jos tuote tulee uudelleen listoille, mutta hinta on vedetty yhtään liian ylös, niin Sieppo vapauttaa oman pullonsa myyntiin. Aion pitää oman 'pienen viskin ystävän' -protestin ja jättää sen ostamatta. Jos tarpeeksi moni tekisi saman, olisiko sillä vaikutusta, vai olemmeko me Suomen viskiharrastajat vedätettävissä hinnalla millä hyvänsä?

ps. Ymmärrän täysin, että viskit ovat bisnestä, ja isoa sellaista. Mutta kerran ilmoitettu hinta pitäisi pitää, eikä takaisin vedon pitäisi perustua ainakaan siihen, että aluksi hinta oli vedetty "muka liian alas".

Ei kommentteja: