keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Siepon Uisge 2019

Aloituksen hetki
Uisge on taas taputeltu, ja höpinän kirjoitus vain meinasi jäädä. Takana on yhdeksäs Uisge, eli ensi vuonna on juhlavuosi. Kun olen aiempina vuosina tapahtuman jälkeen kysellyt seuraavan vuoden tilannetta, on aina vastattu EHKÄ-muodolla. Tänä vuonna jo järjestäjien puolesta tuli aika selvä kyllä ensi vuodelle. Mikäpä sen hienompaa!

"Muuttumaton, muuttuva Uisge". Näin lukee vihkossa, ja minusta tuo kitetyttää Uisgen nykymeiningin täydellisesti. Uisge on selkeästi löytänyt oman tapansa toimia, ja homma toimii hyvin. Toki aina pieniä viilattavia kohtia löytyy, mutta kokonaisuutena ei valitettavaa. Ja samalla kun Uisge pysyy samanlaisena, se myös muuttuu sopivasti. Sopivan vähän, että vanhat siepot eivät hätkähdä, sopivan paljon, että jaksaa tulla uudelleen.

Glenlivetin laatua.
Single caskit ovat välillä huikeita!
Itse en kaipaa mukaan yhtään enempää oluita, kuin mitä tänä vuonna oli. Vähempikin riittäisi. Kyseessä on kuitenkin VISKI-tapahtuma. Toki rommit, oluet, grapat, tequilat ovat tervetulleita hyvin pienessä mittakaavassa, mutta toivottavasti niiden osuus ei ala lisääntyä. 

Viskien hinnat, pääsääntöisesti, olivat jälleen maltillisia. Hyvä esimerkki oli Uisgessa 3€ maksanut maistiainen pullosta, joka maksaa Alkossa n. 200€. Kiitos myös Pikkulinnulle, että se tuo vähän vanhempaa tavaraa tarjolle, vaikka maksukortti ei siitä niin tykkääkään. Iso kiitos  maahantuojille, järjestäjille ja ennen kaikkea osallistujille.

Minulle Uisgessa parhainta on maistaa uusia juttuja; pari uutta tislaamoa tuli lisättyä listalle, löysin vähemmän pitämästäni tislaamosta hyvän pullotteen, jäi iso odotus suomalaisesta juhlaviskista jne. jne. Kannattaa maistella avoimin mielin, ties mitä löytää. Myös mielipiteiden vaihto oli hauskaa, kun muutaman pullon luona osa oli haltioissaan, osa ei niinkään. Makuasia, paras väittelyn aihe!

Compass Box. Juvenilen
oli omalla kohdalla yksi parhaista.
Vielä kerran iso kiitos saamastani palautteesta info-sivustani. Ja korostan edelleen, että en ole mukana tapahtuman järjestelyissä ollenkaan, ja sivun pitäminen on puhdas harrastus ja pontimena halu jakaa tietoa harrastajille. Lauantaina jonotin sateessa muiden mukana sisälle. 

Joka vuosi olen toivonut, että se vuosi olisi viimeinen vuosi, kun pidän info-sivua. Lopetan sen kirjoittamisen enemmän kuin mielelläni vaikka heti, jos Uisge pystyy tekemään viralliset sivut. Lupaan kuitenkin, että info-sivu tulee ensi vuonnakin, jos sille on tarvetta. Ulkoasuun en silti aio panostaa enempää, vaikka onkin juhlavuosi.

Sláinte!
Osittainen yllätys. Positiivinen sellainen!
Pitihän se maistaa,
että mitä voisi ehkä odottaa omalta kimppatynnyriltä.
HDCO.
Kuvasta puuttuu uusin VYS:n juhlapullo (kuvat epäonnistuivat)
Mallaswhiskyseuran 20yo juhlapullo.
Omar.
Mandariinibrändyssä lopeteltu oli mielenkiintoinen. Osa piti, osa ei.
Teerenpelin tuleva juhlaviski.
Ainakin itselläni toimi todella hyvin.
Molempien iltojen viimeinen. Jälleen.

Ei kommentteja: