lauantai 10. marraskuuta 2007

The Beer Emporium

Lauantai-ilta ja hitunen ylimääräistä aikaa eli aika suunnistaa paikalliseen olutkauppaan. The Beer Emporium sijaitsee hitusen sivummalla keskustasta, mutta vierailu on vaivan arvoinen. Kävellen tosin jano voi yllättää, sillä keskustasta menee noin 30 min kävellen, mutta onneksi bussitkin kulkevat.Kaupassa on yli 150 erilaista olutta eri puolilta maailmaa. Erityisesti minua kiinnosti paikalliset oluet, ja niitähän riitti. En alkanut niitä sen tarkemmin laskea, mutta parikymmentä panimoa varmaan on hyvä arvaus. Ja kyseessä mikropanimot ja pienpanimot. Massatuotteita kaupasta oli turha juurikaan etsiä. Paikallisten oluiden lisäksi valikoimassa oli kattavasti brittioluita, lambic-oluita, saksalaisia jne jne. Alla vasemmalla yleiskuva kaupasta ja oikealla paikallisen oluiden valikoimaa osittain. Kuvat pienentävät kaupan kokoa ja kaikki ei mahdu millään kerralla.

Ja täällä myös oli maistiaisia tarjolla. Tarjoilu pelaa ja ostotapahtuman teko tulee miellyttävämmäksi. Valikoimaa selaillessani aloin juttelemaan kaupan omistajan kanssa ja huvikseni heitin, ettei ole mitään suomalaista. No oli kuin olikin tulossa. Oli juuri saanut jotain ja alkoi tarkistamaan koneelta mikä sen nimi oli. Lapin Kulta! Kyllä! EI! Miksi? No, anteeksi hänelle annettakoon sillä hän ei juurikaan tiennyt suomalaisia oluita ja tuo oli se mitä hän oli saanut käsiinsä. Totesin ystävällisesti, ettei sitten muodosta tuon yhden oluen pohjalta koko kuvaa suomalaisista oluista. Vihjasin, että voisi laittaa ostoslistalle vaikkapa Keravalaista Portteria ja Sahtia.

Reppu täynnä ja kukkaro kevyenä suunnistin sitten kaupasta pois. Nyt on hyllyllä odottamassa useampikin olut joita pääsee maistelemaan. Asiakaspalvelusta vielä. Olisin saanut pahvilaatikon oluille, mutta kun olin bussilla niin sanoin pakkaavani ne parhaani mukaan reppuuni. Omistaja totesi, että on varmaan mukavampi jos pullot ei kilisisi repussa joten hän pakkasi jokaisen pullon YKSITELLEN paperiin. Ei voi kuin ihailla paikallista asiakaspalvelua!

Ei kommentteja: