sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kuuden vuoden höpinä

Niin se aika rientää, sillä Siepon ensimmäinen juttu näki päivänvalon tasan kuusi vuotta sitten. Tämän jälkeen on suomalaisia viskiblogeja tullut ilahduttavasti lisää, tosin vastaavasti muutama viskiblogi on tainnut jo haihtua enkeleiden seuraankin.

Itse en uskonut, että näin kauaa tulisi mitään kirjoiteltua. Viime aikoina, kuten ehkä olet huomannut, on juttuja tullut harvemmin ja harvemmin. Pakko myöntää, että motivaatio on ollut vähän heikommalla hapella.

Kuuden vuoden jaksoon mahtuu kaikkea mielenkiintoista. SMWS:n hallituksessa mukana oleminen mahdollisti seurata viskikulttuurin edistymistä Suomessa, ja ennen kaikkea sai tavata mukavia kanssaharrastajia. Reissu maailman toiselle puolelle, ja siellä tutustuminen toiseen viskiseuraan, kauppaan ja kulttuuriin. 

Blogissa UISGE:n ajankohdat ovat olleet selkeästi vilkkaimpia kävijöiden osalta, ja erityisesti ilahdutti saamani palaute tämän vuoden UISGEn infosivuista. Oli todella ilahduttavaa kuulla, että niistä oli monelle hyötyä.  Joku voi miettiä, mitä hyödyin sivuista? Vastaus on selkeä. En mitään. Palautetta blogista on tullut myös mukavasti, myös kommenttikenttien ulkopuolella. Palautetta on ollut laidasta laitaan, mutta se on tietysti ihan normaalia. Jos jotain uskaltaa sanoa, niin pitää myös muistaa varautua kritiikin koko kirjoon, oli sitten kyseessä blogi tai joku muu julkaisu.

Alusta lähtien tarkoitukseni on ollut kirjoittaa viskijuttuja omasta näkökulmastani ja omilla mielipiteilläni. Eniten saamistani palautteista minua on hymyilyttänyt se, että blogiani syytettiin oman näkökulmani esilletuomisesta, omista toiveistani ja omista mielipiteistäni. En tiennytkään, että joku olisi voinut ajatella blogini olevan mikään virallinen äänitorvi minkään suhteen, mutta nähtävästi näinkin pääsi käymään. Totta kai asioista voi, ja pitääkin olla, eri mieltä. Kunnon reilu ja rehti mielipiteiden vaihto on aina virkistävää. Ja jos virheitä sattuu, niin korjataan. Ei tätä voi (saa) tehdä liian tiukkapipoisesti. Viskien tulisi olla iloinen asia, ei hammasten kiristelyä.

Hammasten kiristelystä tuli mieleeni, että sitä on valitettavasti ilmaantunut suomalaiseen viskikulttuuriinkin. Samoin toisten harrastajien "mustamaalaamista", ja jopa suoranaista valehtelua, mitä Sieppokin sai todistaa eräässä tilaisuudessa. Ihmettelen, miten tuollainen toiminta voi kannattaa pidemmän päälle. Tällä kertaa jääköön tähän.

Viskikalenteri ei ole lähtenyt toimimaan ihan niin kuin olisin toivonut. Tähän asti suurin osa merkinnöistä on tullut kaivettua itse, ja vain muutama taho on lähettänyt tapahtumistaan tiedot maililla. Iso kiitos heille niistä! Tällä hetkellä mietin kovasti, kannattaako sitä pitää pystyssä? Tästä tietysti mielelläni kuulisin kommenttia teiltä, onko kalenterista kenellekään mitään iloa (paitsi itselleni)?

Niin, lisäksi tällä hetkellä on mietinnässä myös koko blogin tulevaisuus. Jatkaa vai ei? Kannattaako vai ei? Onko mitään sanottavaa enää? Onko aika jo mennyt Siepon ohi, ja pitäisikö suosiolla antaa  nuorempien pitää ääntä? Voi olla, että edessä on tauko, tai jopa lopetus. Joka tapauksessa viimeinen teksti tämä ei ole, sillä jos päätän lopettaa niin pitänee se kai kertoa julkisesti.

Siispä seuraavaan juttuun asti; nauti viskistäsi, hyväksy erilaiset maut, kunnioita omaa ja toisten makua. Sláinte!

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tervehdys

Itsekin blogia - joskin aivan toisesta aihepiiristä - kirjoittavana tunnistan itsestäni samanlaisia väsymyksen oireita ja motivaatio-ongelmia. Pidemmän tarinan kirjoittaminen on aina työläämpää kuin yksittäisen heiton tai pikaisen "olipa hyvää/huonoa" arvion raapustaminen keskustelupalstalle. Toivon kuitenkin, että molemmat jaksamme tahoillamme.

Itse pidän tyylistäsi ja useimmat aihevalintasi ovat olleet mielenkiintoisia. Avarakatseinen "viskifilosofiasi" on paikallaan, vaan tavallisena veronmaksajana en uskalla luvata, että valtioneuvoston tilaa sinulta alkoholipoliittista tulevaisuusselvitystä hintaan, jonka voit itse määritellä.

Viskikalenteri on periaatteessa mainio palvelu, jolle soisin enemmän näkyvyyttä ja suosiota. VYS:n ja ilmeisesti myös SMWS:n kaltaiset toimijat mainostavat kyllä hyvin jäsenistölleen tapahtumistaan, mutta viskillistä elämää on myös niiden ulkopuolella. Toki tietoa saa eteenpäin esimerkiksi mainion Virtuaalisen Viskifoorumin kautta, mutta kootusti tarjolla oleva tieto on aina parempi vaihtoehto. Älä siis vielä luovu kalenterista. Nyt en muista, kuinka kauan kalenteri on ollut tarjolla, mutta eikös senkin pitäisi ensin kypsyä vähintään kolme vuotta ennen kuin ryhdytään enemmälti tuomioita jakamaan.

Motivaatiorikasta ja viskillistä kevättä toivottaen

Pekka K eli mäskitynnyri Joen kaupungista

Pasi Lepola kirjoitti...

Olet tehnyt uraa uurtavaa työtä viskiblogauksen parissa. Tämä on yksi niistä blogeista, jotka ovat opastaneet minut viskin maailmaan, kiitos kuluneista vuosista. Toivottavasti blogi kuitenkin jatkuu ainakin jossain muodossa, tätä kautta olen saanut monta hyvää vinkkiä!

Vesku kirjoitti...

Sláinte! Kirjoita ihmeessä jatkossakin, ei blogia kannata kokonaan lopettaa. Meitä nuoria on paljon vielä opettelemassa viskien saloja.. Harvempaa tahtia, ei paineita. Joskus se vimma naputella kuitenkin herää :)

JaRiMi kirjoitti...

Surullista on, jos mustamaalaamista ja valehtelua tehdään viskinharrastajien parissa, kun päämäärä, eli viskiharrastuksen edistäminen, on kuitenkin sama. Toivon että viski vie terän turhalta skabailulta ajan saatossa.

Kiitokset UISGE -sivuista, moni on varmasti niistä saanut tietoa maassa, jossa sitä on vaikea jakaa järjestäjien taholta!

Blogien ongelma on sisällön tekeminen vuodesta toiseen. Harvempi tahti on minusta parempi asia kuin sisällön tason lasku tai lopettaminen. Sinun blogissasi on ollut virkistävän monipuolisesti asioita, ei vain omia maistelunootteja.

Terveisin,

Mika "JaRiMi" Jansson

Sampo Marski kirjoitti...

Tuo "viralliseksi äänitorveksi" joutuminen on kyllä ikävä juonne. Juuri sananvapauden periaatteiden ja rohkean mielipiteiden vaihdon uskon vievän viskikulttuuria parhaiten eteenpäin.

Itse toivoisin näkeväni vielä tulevaisuudessakin sinun juttujasi, vaikka sitten harvemmin. Jotain muuta kuin noteja kokoavia blogeja ei ole koskaan liikaa. Tässä mielessä juuri tämä blogi on toiminut suurimpana innoittajana myös omassa blogikirjoittelussa.

Onnea valitsemallasi tiellä, sisälsi se sitten bloggausta tai ei!

mja kirjoitti...

Jatka ihmeessä. Blogiasi on aina mukava lukea. Ja on hienoa että "viskisceneä" tarkastellaan vähän erilaisistakin näkökulmista. Viskikultturiteko tämäkin.

Nimetön kirjoitti...

Satunnaisena blogisi seuraajana olen muiden kommentoijien kanssa samaa mieltä, taso hyvä ja harvennus paikallaan jos motivaatio puuttuu. Ja jos se ei tule takaisin, niin miksi sitä itseään kiusaa, mutta niin kauan kuin vähänkään kirjoittamisen iloa on, niin pidät kyllä meidät lukijat tyytyväisenä! Uisge kalenteri oli loistava! Niihin aikoihin tuli vierailtua säännöllisesti blogissasi, itse asiassa, nytkin tulin blogiisi kalenterin takia.. Kati