lauantai 6. huhtikuuta 2013

Seurallista viskiä jatkuu

Jokunen aika sitten kirjoittelin viskiseuroista ja toivoin porukoita kertoilemaan itsestään. Pari vastausta tulikin, joten avataanpa toimintaa heidän osaltaan.

Turussa viskin tuoksua levittää ainakin Turun Akateeminen Viskiseura.  Akateemisen täsmällisesti seura on perustettu 7.11.2011, mutta seura ei ole virallisesti rekisteröitynyt. Jäsenmaksu on porukalla 10€, ja tällä saa mm. haalarimerkin. Jäseniä on 21 (joulukuussa 2012) ja kaikki lääketieteen opiskelijoita. Tämä varmasti selittää jäsenmaksuun sisältyvän haalarimerkinkin, jos joku sitä  ihmetteli. 

Seura ei varsinaisesti etsi uusia jäseniä, mutta mukaan toki pääsee, jos ottaa yhteyttä sähköpostilla (löytyy heidän sivuiltaan) tai on yhteydessä henkilökohtaisesti seuran jäseneen.

Toiminnan rungon muodostavat kuukausittaiset kokoontumiset, viski-illat. Tilaisuuden isäntänä on vuorollaan joku seuralainen, ja hän myös esittelee illan viskit. Yleensä tarjolla on pari viskiä. Toki tapaamisia on myös ravintoloissa, ja suunnitteilla on matka Skotlantiin.

Sieppo toivottaa Turun suuntaan mukavia lääkinnällisiä hetkiä elämän veden parissa. 

Toinen porukka, joka uskaltautui ottamaan yhteyttä, oli Viskikerho whisKY. Virallinen nimi on "Helsingin kauppatieteilijöiden ylioppilaskunnan viskikerho ry.". Aiemmin Sieppo oli luetteloinut nämä kaksi kerhoa erillisiksi, mutta kyseessä on siis sama porukka.

Viskikerho whisKY on perustettu 2011,  ja kerhon jalo aate on tutustuttaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) opiskelijoita viskin ihmeelliseen maailmaan. Kerhossa on mukana kokeneempaa porukkaa, sekä, kuten pitääkin, aivan uusia viskin ystäviä. Porukkaa seurassa on noin 150 henkilöä, pääasiassa AYY:n opiskelijoita. Liittymismaksu on myös opiskelijaystävällinen, eli 0€.

Toiminta käsittää tastingejä ja saunailtoja, ja tietääkseni on myös tehty ekskursio Teerenpelin Tislaamoon. Kerho toivottaakin kaikki Aalto-yliopistolaiset lämpimästi tervetulleiksi porukkaan ja tutustumaan viskeihin totta kai. 

Jos kiinnostaa olla yhteydessä whisKY:n suuntaan, niin lähetä rohkeasti mailia osoitteeseen: whisky (at) kyweb.fi

Maittavia kerhoiltoja myös Aallon suuntaan. Harmi, että oma opiskelijakortti on jo vanhentunut.

Ei kommentteja: