tiistai 3. helmikuuta 2015

Pelkuri vai ei?

Ymmärtääkseni syksyllä tehtiin ilmianto (nimettömästi) Olut & Viski Exposta, jonka seurauksena erinäisten vaiheiden jälkeen tulimme oppineeksi #viskigaten. Nyt UISGE-festivaalin tiimoilta on tehty jälleen ilmianto, jonka seurauksena tapahtuman ohjattuja tilaisuuksia ei voi ostaa etukäteen netistä, vain paikanpäältä.

En tiedä, onko molempien ilmiantojen takana sama henkilö, vai onko kyseessä useampi henkilö. Pari asiaa kiinnittää kuitenkin oman huomioni.

Uisgen tapauksessa ilmianto tuli hyvin nopeasti sivujen aukeamisen jälkeen. Tämä kertoo selkeästi, että ilmiantaja seuraa viskiskeneä läheltä syystä tai toisesta. Satunnainen sivustaseuraaja tuskin edes tiesi sivustosta, josta tastingit pystyi ostamaan. Olut Expon yhteydessä en osaa sanoa, kuinka pian (ajallisesti) tuo tapahtui, joten en ota kantaa. Mutta Olut Expon aikaan ei ollut vielä välttämättä suuren yleisön tiedossa, ettei viski-sanaa saisi käyttää, joten tämä herättää minussa hiukan ihmetystä.

Toinen ajatus mikä minulla herää on se, että ilmiantajan täytyy tuntea tähän liittyvää lakia ainakin hitusen. Sen verran hyvin osasi hän tuon ilmiannon tehdä noin kohdistetusti. Tämä koskee minusta hyvin molempia ilmiantoja.

Koska oletan ilmiantajan seuraavan viskiskeneä, saatat vaikka lukea tämän kirjoituksen. Jos sinulla on rohkeutta tehdä nimetön ilmianto, on sinulla rohkeutta kertoa meille nimettömänä miksi sen teit. Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla (hei, luo tili vaikka väärällä nimellä ja laita postia), tai voit anonyymisti kommentoida tätä postia. Olisin todella kiinnostunut kuulemaan, ja ymmärtämään, miksi koit noiden tapahtumien loukkaavan sinua niin paljon.

Hauskintahan noissa ilmiannoissa on se, että jos tarkoitus oli "pilata"  tapahtumaa, sai kumpikin tapahtuma todella paljon ilmaista palstatilaa ja mainosta mediassa. Noiden seurauksena todennäköisesti viskistä on puhuttu enemmän kuin koskaan. Uisgen tapauksessa hankaloitit vain tapahtumaan osallistuvien kuluttajien tilannetta, et mitään muuta. Vai oliko se tarkoitus, kiusata tavan kuluttajaa?

Ja niin kauan kun ei ole faktoja, eipä laitella mitään huhuja liikenteeseen ilmiantajista. Niitäkin on kuulunut. Jos et voi todistaa mitään, pidä suusi kiinni. Ja jos voit todistaa, tuo se selkeästi esille. Turhan huhun levittäminen on lähinnä säälittävää.

Ilmiantaja/ilmiantajat. Onko munaa/rohkeutta kertoa vai oletko pikkusieluinen, katkera hyypiö?

Ei kommentteja: