lauantai 7. helmikuuta 2015

Siepon UISGE 2015

Uisge 2015 on paketissa Siepon osalta, sillä osallistuminen oli omalla kohdalla mahdollista vain perjantaina. Tänäkin vuonna olin paikalla ilman kunnon kameraa, ja keskityin enemmän vain nauttimaan tapahtumasta. WhiskyBloken FB:stä ainakin löytyy hienoja kuvia.

Uisgen konsepti toimii edelleen hyvin ja kokoaa harrastajat mukavasti yhteen. Kokonaisuutena oikein mukava tapahtuma, josta iso kunnia kuuluu myös osallistujille mutta ensisijaisesti järjestäjille.

Perjantaina oli kolmelta yleisöryntäys, eikä sisäänpääsy vetänyt kovin hyvin. Narikka ja juomalippujen myynti aiheuttivat pitkän jonon. Kuulin, että tilannetta korjataan lauantaille, toivottavasti onnistuneesti. Illan mittaan sali täyttyi ehkä hiukan liikaakin, ja liikkumien oli välillä haastavaa. Tosin aina sai tilaa, jos eteenpäin piti päästä, mutta toisaalta ständeillä ei esittelijöillä ollut enää juurikaan aikaa jutusteluun. Ehkä Vanhan kapasiteetti alkaa olla aika rajoilla tapahtumalle. Illalla pois lähtiessäni jututin hetken järjestyksestä vastaavia, ja heidän mukaansa ilta oli mennyt siihen saakka oikein rauhallisesti. Toivottavasti sama tilanne jatkui loppuun asti, eikä lauantai tuo muutosta. 

Cafen Uisge-buffet oli maukas. Possun kylki oli todella hyvää, ja sopi minusta viskitilaisuuteen oikein mainiosti. Kiitokset Cafe Vanhan keittiölle ja keittiömestarille. Harmi vain, että kahvilan tila on aika pieni, ja oli aika työlästä löytää pöytätilaa ja päästä ottamaan ruokaa, kun jono kassalle meni samasta paikasta. Toisaalta samalla pääsi juttelemaan muiden harrastajien kanssa. Sieppo kiittää ruokaseurasta, oli mukava jutella kanssanne.

Kutsukaa minua kerettiläiseksi jos haluatte, mutta minusta suomalaisten viskitislaamojen tuotteet olivat tämän vuoden mielenkiintoisin ja kovin juttu. Totta kai sali oli täynnä hienoja viskejä ympäri maailmaa, mutta osa Teerenpelin, Valamon, Kyrön ja HDCO:n tuotteista olivat huikeita. Omanlaisiaan, ei matkittuja vaan suomalaisia. Upeita!

Itse osallistuin Ian Buxtonin vetämään tastingiin. Iania on miellyttävä kuunnella, sillä hän on rauhallinen ja huumorintajuinen herrasmies. Oli todella hienoa saada hänet UISGEen tänä vuonna, toivottavasti joku vuosi uudelleen. Ianin tastingissä pääsimme maistamaan Macallanin Vintage 1989 Exceptional Single Cask V:tä. Mahtava tuote, vanhan kunnon ajan Macallan, kun tuote vielä päätti, eivät markkinamiehet. 

Lisäksi Midletonin Vintage 1997 oli aivan upea viski, harmi kun ei taida saada mistään pulloa hommattua. Kiitokset silti IWY:lle! 

Ja sinä, joka yritit parhaasi tehdä UISGEn pilaamiseksi ilmiannoilla ja tutkintopyynnöillä. Olit todella suosittu puheenaihe, tosin et kovin positiivisessa mielessä. Eräs asia, joka ihmetyttää, on myös se, että kaikki maahantuojat eivät ole Uisgessa paikalla. Tilaisuudessa, jossa tuotteet kohtaisivat harrastajat. Sääli.

Kiitos UISGE #5, maahantuojat ja edustajat, tislaamot, sekä kaikki, joiden kanssa sain vaihtaa ajatuksia. Kiitos myös infosivuista saamastani palautteesta. Toivottavasti näemme jälleen ensi vuonna.Ei kommentteja: