LEHDISTÖTIEDOTE 8.11.2017
Julkaisuvapaa heti
The Helsinki Distilling Company tekee viskihistoriaa – ensimmäinen Helsingissä tislattu viski vihdoin saatavilla
Pääkaupungissa
tislattu laatuviski Helsinki Whiskey 100% Rye Malt saapuu perjantaina
17.11. ravintoloihin ja maanantaista 20.11. alkaen Alkoihin.
The
Helsinki Distilling Companyn ensimmäinen viski on kypsynyt. Kyseessä on
samalla ensimmäinen Helsingissä tislattu viski kautta aikain. Helsinki
Whiskey 100% Rye Malt -ruismallasviskin esikoiserää on saatavilla hyvin
varustetuista ravintoloista perjantaina 17.11. ja maanantaista 20.11.
alkaen viskiä on myynnissä Alkon myymälöiden ja verkkokaupan kautta
rajoitettu erä, kaikkiaan 360 pulloa.
Tavoitteena
oli luoda urbaanissa kaupunkimiljöössä kotimaisista raaka-aineista
huippuluokan suomalainen viski. ”Suomessa voidaan ilman turhaa tradition
painolastia luoda parasta laatua käyttäen monipuolisesti erilaisia
metodeja. Eri maiden perinteistä voidaan poimia parhaat ja yhdistää ne
omaksi uniikiksi tuotteeksi”, toteaa Master Blender Kai Kilpinen.
Ensimmäisen
erän täyteläinen ruismallasviski on kypsynyt uusissa, 28-litraisissa
ranskalaisissa tammitynnyreissä. Ruismaltaan käyttö jyvärukiin sijaan on
tuonut viskin aromeihin onnistuneen tasapainon makeuden ja
mausteisuuden välillä unohtamatta rukiin vahvaa luonnetta. ”Tämä
noudattaa yhtiön makufilosofiaa, jossa tärkeää on eri elementtien
tasapaino”, kertoo Master Distiller Mikko Mykkänen. Viski on pullotettu
kolmen vuoden ja yhden päivän ikäisenä – pullotusvahvuus on 47,5 %.
Viskien
kypsytyksestä kiinnostuneille yhtiöllä on tarjolla jopa omia
viskitynnyreitä. Nyt myyntiin ampaisevaa ruismallasviskiä sekä erilaisia
viskin raakatisleitä pääsee luonnollisesti maistamaan myös tislaamon
yhteydessä toimivassa Tislaamo – Distillery Barissa, joka sijaitsee
Teurastamon alueella Kalasatamassa.
The
Helsinki Distilling Companyn White Dogiksi kutsutut viskin raakatisleet
ovat jo saavuttaneet laadullaan huomiota kultasijoilla sekä Uisge
Helsingissä että Destille Berlinissä useana vuonna. Tislaamon muut
juomat, kuten puolukan vivahteinen Helsinki Dry Gin ja pehmeä Helsinki
Tyrnipontikka, ovat niin ikään ehtineet niittää kansainvälistä
tunnustusta. Palkintoja löytyy yli 20, muun muassa Helsinki Dry Ginin
”Spirit of the Year” -titteli Destille Berlin -festivaaleilla 2017.
”Viskin valmistuminen on upea ja kauan odotettu tapahtuma. Näiden ensimmäisten pullojen tuonti markkinoille on ollut vuosien uurastuksen takana ja olemme ylpeitä siitä, että Helsingillä on nyt oma viskinsä”, iloitsee toimitusjohtaja Séamus Holohan. Seuraavaa viskierää odotetaan markkinoille vuoden 2018 loppupuolella.
”Viskin valmistuminen on upea ja kauan odotettu tapahtuma. Näiden ensimmäisten pullojen tuonti markkinoille on ollut vuosien uurastuksen takana ja olemme ylpeitä siitä, että Helsingillä on nyt oma viskinsä”, iloitsee toimitusjohtaja Séamus Holohan. Seuraavaa viskierää odotetaan markkinoille vuoden 2018 loppupuolella.
Lisätiedot sekä haastattelu- ja kuvauspyynnöt:
Kai Kilpinen
Kai Kilpinen
041 516 4272
The Helsinki Distilling Company
The
Helsinki Distilling Company on 2014 toimintansa aloittanut tislaamo,
joka toimii Teurastamon alueella Helsingin Kalasatamassa.
Tislaamon
tuotevalikoimaan kuuluvat tähän mennessä Helsinki Dry Gin, Helsinki
Applejack, Helsingfors Fiskehamns Akvavit, Helsinki Tyrnipontikka,
Puolukka-Gin Likööri, Tyrni-Gin Likööri sekä suuren suosion saanut
Helsinki Long Drink.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti