keskiviikko 8. marraskuuta 2017

LEHDISTÖTIEDOTE - The Helsinki Distilling Company

LEHDISTÖTIEDOTE 8.11.2017
Julkaisuvapaa heti

The Helsinki Distilling Company tekee viskihistoriaa – ensimmäinen Helsingissä tislattu viski vihdoin saatavilla

Pääkaupungissa tislattu laatuviski Helsinki Whiskey 100% Rye Malt saapuu perjantaina 17.11. ravintoloihin ja maanantaista 20.11. alkaen Alkoihin.

The Helsinki Distilling Companyn ensimmäinen viski on kypsynyt. Kyseessä on samalla ensimmäinen Helsingissä tislattu viski kautta aikain. Helsinki Whiskey 100% Rye Malt -ruismallasviskin esikoiserää on saatavilla hyvin varustetuista ravintoloista perjantaina 17.11. ja maanantaista 20.11. alkaen viskiä on myynnissä Alkon myymälöiden ja verkkokaupan kautta rajoitettu erä, kaikkiaan 360 pulloa.

Tavoitteena oli luoda urbaanissa kaupunkimiljöössä kotimaisista raaka-aineista huippuluokan suomalainen viski. ”Suomessa voidaan ilman turhaa tradition painolastia luoda parasta laatua käyttäen monipuolisesti erilaisia metodeja. Eri maiden perinteistä voidaan poimia parhaat ja yhdistää ne omaksi uniikiksi tuotteeksi”, toteaa Master Blender Kai Kilpinen.

Ensimmäisen erän täyteläinen ruismallasviski on kypsynyt uusissa, 28-litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Ruismaltaan käyttö jyvärukiin sijaan on tuonut viskin aromeihin onnistuneen tasapainon makeuden ja mausteisuuden välillä unohtamatta rukiin vahvaa luonnetta. ”Tämä noudattaa yhtiön makufilosofiaa, jossa tärkeää on eri elementtien tasapaino”, kertoo Master Distiller Mikko Mykkänen. Viski on pullotettu kolmen vuoden ja yhden päivän ikäisenä – pullotusvahvuus on 47,5 %.

Viskien kypsytyksestä kiinnostuneille yhtiöllä on tarjolla jopa omia viskitynnyreitä. Nyt myyntiin ampaisevaa ruismallasviskiä sekä erilaisia viskin raakatisleitä pääsee luonnollisesti maistamaan myös tislaamon yhteydessä toimivassa Tislaamo – Distillery Barissa, joka sijaitsee Teurastamon alueella Kalasatamassa.
The Helsinki Distilling Companyn White Dogiksi kutsutut viskin raakatisleet ovat jo saavuttaneet laadullaan huomiota kultasijoilla sekä Uisge Helsingissä että Destille Berlinissä useana vuonna. Tislaamon muut juomat, kuten puolukan vivahteinen Helsinki Dry Gin ja pehmeä Helsinki Tyrnipontikka, ovat niin ikään ehtineet niittää kansainvälistä tunnustusta. Palkintoja löytyy yli 20, muun muassa Helsinki Dry Ginin ”Spirit of the Year” -titteli Destille Berlin -festivaaleilla 2017.

”Viskin valmistuminen on upea ja kauan odotettu tapahtuma. Näiden ensimmäisten pullojen tuonti markkinoille on ollut vuosien uurastuksen takana ja olemme ylpeitä siitä, että Helsingillä on nyt oma viskinsä”, iloitsee toimitusjohtaja Séamus Holohan. Seuraavaa viskierää odotetaan markkinoille vuoden 2018 loppupuolella.


Lisätiedot sekä haastattelu- ja kuvauspyynnöt:
Kai Kilpinen
041 516 4272

The Helsinki Distilling Company

The Helsinki Distilling Company on 2014 toimintansa aloittanut tislaamo, joka toimii Teurastamon alueella Helsingin Kalasatamassa.
Tislaamon tuotevalikoimaan kuuluvat tähän mennessä Helsinki Dry Gin, Helsinki Applejack, Helsingfors Fiskehamns Akvavit, Helsinki Tyrnipontikka, Puolukka-Gin Likööri, Tyrni-Gin Likööri sekä suuren suosion saanut Helsinki Long Drink.


Kuvat osoitteesta: https://www.flickr.com/photos/hdco

Ei kommentteja: