keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Turhautuminen

Viskisieppo on nyt hiukan turhautunut. Jokunen aika kitisin yleisesti alemmuuskompleksista ja otin kantaa Alkon valikoimaan. En varsinaisesti ole kääntämässä takkiani, sillä mielestäni perusvalikoima on edelleen sellainen, että siitä perusviskin (ja joskus jopa muutaman paremman) löytää ja netin kautta loput. Mutta mutta, sitä ennen hahmottelin "Lupausta paremmasta?" . Onneksi laitoin kysymysmerkin aikoinaan perään (pieni epäilyksen siemen kyti takaraivossa), sillä lupaukseksi jäi syksyn lämmikkeet tuolta osin.

Uusia tuotteita on putkahdellut ja edelleen putkahtelemassa Alkon hyllyyn. Valitettavasti vain kaikki uutuudet (ainakin tämänhetkisten tietojen pohjalta) täydentävät viskivalikoiman perusvalikoimaa, ja harmittavan moni niistä vielä valikoiman "talousosastoa". Mitään uutta varsinaisesti uutuudet ei tarjoa makujen puolella. Toki hinta-laatusuhteen perusteella hyviä, ihan nautittavia viskejä toki, mutta ehkä olisin kaivannut edes yhtä tai kahta "kovemman kaliberin viskiä". Isänpäiväksi ehkä/mahdollisesti/tai sitten ei pujahtava viski onneksi lupailee edes yhden verran mielenkiintoa ja jopa puolittaista harkintaa kukkaron nyörien löysyttämiselle.

Luulisi, että Alkonkin kannattaisi kääntyä hankinnoissa entistä enemmän harrastajien suuntaan. Toki ihan yksittäisiä toiveita ei voi, eikä pidäkään alkaa noudattamaan, mutta ehkä mm. eräs alan suomalainen seura voisi auttaa valikoiman monipuolistamisessa. Saurassa on kuitenkin mukana todella kovan luokan harrastajia ja ainakin Suomen mittakaavassa asiantuntijoita (jopa laajemminkin). Jos kokoa ei voi lisätä, kannattaa keskittyä monipuolisuuteen ja laatuun (ei, ikä ja hinta ei ole aina suoraan verrannollinen laatuun!!!).

Ei kommentteja: