maanantai 5. tammikuuta 2009

Juustoja - Maistissa #1.1

Harmi, jäi sitten tuosta Juustoja-jutusta kirjoittamatta suositukset/ohjeet miten nauttia. Nämä ohjeet on Viskisieppo saanut muualta (vastuuvapaus), mutta ainakin omassa suussa tämä menetelmä toimi.

Viskien kanssa kannattaa läträtä vedellä. Varsinkin tynnyrivahvuisia viskejä kannattaa laimentaa ihan reilusti. Suositus oli laimentaa (kaikkia) viskejä niin, että vahvuus on alle 40%. Mutta kannattaa kokeilla ilman laimentamistakin, ei aina tarpeen.

Nauttiminen. Viskiä ei kannata hulautella alas viinin tyyliin, ainakaan juustojen kanssa. Ensin pikku siemaisu viskiä, että maku mukavasti on suussa. Sitten juustoa kurkusta alas. Tässä vaiheessa monesti löytyy parhaat makuyhdistelmät, jos on löytyäkseen. Viskisiepolla toimii myös pienen tilkan lisääminen suuhun heti, kun juusto on mennyt alas. Myös tällöin on löytynyt uusia yhdistelmiä.

Mutta nuo ohjeet vain suuntaviivoiksi ja Viskisieppo siis korostaa, että nuo ohjeet pääasiassa saatu muualta. Muita ehdotuksia otetaan vastaan enemmän kuin innolla.

Ei kommentteja: